Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului comemorată la Moinești

„Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este ziua de 27 ianuarie din fiecare an și este prima comemorare universală a victimelor Holocaustului.  La 24 ianuarie 2005, în cadrul unei ședințe specialeAdunarea Generală a Națiunilor Unite a marcat a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului care a avut ca rezultat uciderea a 6 milioane de evrei europeni și a milioane de persoane de alte naționalități de către regimul nazist german. 
27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică.” (sursa)
Ea a fost comemorată la Moinești de către Fundația Leolam împreună cu elevi ai Școlii Gimnaziale Tristan Tzara din localitate. Astfel doamna profesoară Gabriela Dima, împreună cu elevi de la clasele a-VII-a și a-VIII-a au pregătit referate cu privire la Holocaust, prezentate de Adelina Berea, Daria Pilat și Andreea Popa, colaje cu imagini. A avut loc și o scurtă testare a cunoștințelor lor despre Holocaust, care a demonstrat că ei au fost interesați de acest subiect. 


International Holocaust Remembrance Day, commemorated by Leolam Foundation and Tristan Tzara School.

More photos here

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...